Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Kaikki toiminta

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. *Marika*

  *Marika*n muut öttiäiset

  Mulle päätyi vahingon kautta uusia ötököitä. Tilasin tarantulan, mutta sainkin rukoilijasirkkoja ja ruusukuoriaisen... Oli kiva avata purkit ja katsoa, mitä sisällä on, kun purkeista ei nähnyt läpi ja kylkeen harakanvarpain sutaistut puolittaiset lajinnimet ei sanoneet mitään 🙄 Mut onneks oli harmittomia elikoita ja lajitkin tuli selvitettyä. Hierodula membranacea Deroplatys lobata Lisäksi on Polyspilota sp., mutta siitä ei oo vielä kuvia. Pachnoda marginata peregrina
 3. Today
 4. *Marika*

  *Marika*n tuhatjalkaiset

  Mozambique caramel
 5. Yesterday
 6. Viimeisin viikko
 7. viljami

  Exoterran terraario 90x45x30

  Uppista; vielä löytyy!
 8. Tundrah

  Mikä nelivarpaan kilpeä vaivaa?

  Voisiko tuo olla kilpimätää? Tai vanhaa kilpimädän aiheuttamaa vauriota? Itselläni ei ole kokemusta aiheesta, mutta kilpimädän hoidosta on foorumilla puhuttu paljonkin. Parhaiten taitaa löytyä haku-toimintoa käyttämällä.
 9. Jäsen 1 9 viestiä Sijainti : e-p Raportoi Hei! Tarvitsisin pikaista neuvoa. Meidän 7v leopardigekko on ollut nyt reilun kuukauden syömättä. On silti liikuskellut normaalisti, Faunattaresta meinasivat että olisi normaalia lisääntymispaastoa, tosin vähän myöhäiseen ajankohtaan. Nyt illalla lisko alkoi "ripuloida", kellertävää kakkaa oli pitkin terraariota, sen jalat sotkussa ja kakkaa näkyy edelleen olevan "vatsassa" peräaukon seutuvilla. Vatsa on tumma tältä pieneltä alueelta. Nahanluonti juuri alkamassa Onko tässä mitään tehtävissä, osaako joku auttaa? Oliko tämä suolentukos joka nyt lähti liikkeelle vai onko liskolla joku pöpö?
 10. Amymaria

  Leopardigekko "ripuloi"

  Hei! Tarvitsisin pikaista neuvoa. Meidän 7v leopardigekko on ollut nyt reilun kuukauden syömättä. On silti liikuskellut normaalisti, Faunattaresta meinasivat että olisi normaalia lisääntymispaastoa, tosin vähän myöhäiseen ajankohtaan. Nyt illalla lisko alkoi "ripuloida", kellertävää kakkaa oli pitkin terraariota, sen jalat sotkussa ja kakkaa näkyy edelleen olevan "vatsassa" peräaukon seutuvilla. Vatsa on tumma tältä pieneltä alueelta. Nahanluonti juuri alkamassa Onko tässä mitään tehtävissä, osaako joku auttaa? Oliko tämä suolentukos joka nyt lähti liikkeelle vai onko liskolla joku pöpö?
 11. karapaksi

  Toiveita ja kehitysideoita

  En kyllä ymmärrä tapahtuneita liikkeitä ulkoasussa, mennään huonompaan suuntaan joka käänteessä ja rajusti. Kuka näitä mietii?
 12. 1.1 Lygodactylus williamsi poikasia (samoista vanhemmista) olisi Vantaalla valmiina uusiin koteihin. Omasta kasvatuksesta, mukaan asianmukaiset dokkarit; CITES EU-todistus, kasvatustodistus ja kauppakirja. Koiras 100€ (kuoriutunut 26.9.2017) EU-todistusnro. FI 18-T-034 Naaras 130€ (kuoriutunut 23.10.2017) EU-todistusnro. FI 18-T-035 Lajin hoidosta oltava perillä ja sopiva vivaario valmiina. En varaile ilman 30% varausmaksua, jota ei palauteta ostajan peruessa kaupat. Varausmaksu vähennetään hinnasta. Kyydityksiä voidaan sumplia kauemmaskin. Yhteydenotot yv:llä tai sähköpostilla siniriikka 91 @ hotmail . com. Naaras: Koiras:
 13. Otsikon mukaisia torakoita hakusessa ruokaeläinfarmin aloitukseen. Muutamia kappaleita molempia sukupuolia siis. Ota yhteyttä tepadj (at) gmail.com
 14. Aikaisemmin
 15. "Ulkoilijat törmäsivät 1,5-metriseen kuristaja­käärmeeseen aamulenkillä keskellä Espoota" https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005682235.html
 16. *Marika*

  *Marikan* tarantulat

  Hirmu oli moltannut yön aikana, edellisestä kerrasta olikin jo 9 kk.
 17. Vuosihuolto visi olla paikallaan, jos et ole vähään aikaan tehnyt? Maton vaihto tai pesu tai vaikkapa uudet laatat? Ja sisusteiden pesu . Kaunis kaveri sinulla
 18. Skunkki02

  Mistä ostaa Berberinskinkki?

  Hei, Osaisiko joku kertoa hyvän kasvattajan, jolta voisi ostaa Berberinskinkin? Haluaisin 2 naarasta, mutta tuleeko niille ongelmia keskenään? Olisiko parempi vain 1 lisko. Terraariossa pitäisi kyllä olla tilaa molemmille, 127x50x47. Terraario löytyy jo, vain lisko puuttuu.
 19. Vielä mahtuisi kyytiin Hammista jotain nyt kesäkuulla. Laita s posti. Tanniitti @hotmail.com
 20. Tepadj

  Annetaan akvaario

  Annetaan vanha, mutta ehjä akvaario, jonka mitat ovat 70 cm * 38 cm * 35 cm, tilavuus 93 litraa. Vedenpitävyydestä ei ole tietoa. Nouto Lappeenrannasta.
 21. Tepadj

  Eläviä ruokahiiriä

  Olethan tietoinen, että Suomen eläinsuojelulaki kieltää elävien selkärankaisten syöttämisen?
 22. Pohjana on siis kumimatto, ollut viimeisen vuoden ajan. Tänä yönä heräsin outoon ääneen ja löysin gekkoni kyseisen maton alta. Hieman hämmentyneenä nostin sen pois sieltä ja laitoin kiviä nurkkaan ettei menisi enää sen alle. Muutaman minutkin kuluttua tosin havahduin kun herra päättikin alkaa raapia kiviä, aivan kuin yrittäisi siirtää niitä pois. Ikinä ennen ei tällaista käyttäytymistä ole ollut. Hänellä on erikseen viileä ja lämmin puoli terassa joka on 90cm pitkä, mistä voisi olla kyse?
 23. M.N

  Pakastehiiriä (PK-seutu)

  Yli 200E tilauksiin 20% alennus, ja mikäli tavara ei tavattaessa miellytä, niin pakko ei ole ostaa.
 24. Khal

  Pyton poikanen pelkää ruokaa???

  Huomenta Siul on useampia käärmeitä siis? Kysyitkö apuja facen kuningaspyton-ryhmässä, kun täällä vastaillaan aika hitaasti. Miun kysymykset on aika simppeleitä, mut voisiko vaan vielä stressata (hajut, boxi, muutto)? Vai pitäisikö vaan jättää ruokaeläin siihen luolan päälle hämärään huoneeseen hiljaisuuteen tunniksi? Miun uusi poikanen syö viiveellä, ampuu kii, mutta syö vasta ku on ihan hämärää ja rauhallista, n. tunnin sisään :) En ole mikään pro neuvomaan ja Tiedät varmaan nuo kikatkin jo.
 25. "Tutkijat opettivat Kim-hämähäkin hyppäämään käskystä – ”Tämä on hämmästyttävää” https://www.is.fi/tiede/art-2000005672522.html
 26. Napponen

  2 gekkoa samassa terrassa

  Tuo terran koko on vähän kiinni keneltä kysyy. Itsellä on 90*45*30 terra yhdellä naaraalla. Hän ei seuraa halunnut joten asuu yksin. Itse sanoisin että tuo terraan on kyllä sopiva kahdelle, mutta piiloja tulee olla reilusti jos kahta ajatelit pitää samassa. Sanoisin että kaksi per nuppi PLUS wetbox tottakai! Ja tosiaan totuta leot toisiinsa ensin TODELLA hyvin!!! Jos toinen niistä on reippaasti ujompi niin sattaa jäädä alakynteen helposti riidan aiheutuessa tai stressautua erittäin pahasti. Elikkä pitää varautua siihen, että he eivät toimeen tule ja molemmille täytyy olla oma terra.
 27. Napponen

  Auttakaaa gekko syömään!

  Kuinka uusi leo on kyseessä? Jos vasta alle viikon ni varmaan vaa stressaa. Muussa tapauksessa ehdotan seuraavaa: nosta gekko kupin lähelle että kaveri huomaisi ruokansa. Sitten vaikka pihdeissä liikuttaa nopein liikkein yhtä sirkoista gekon ja kupin välillä. Jos ei luonnistu niin hädässä joku iso astia (muovinen karkki tai jäätelö rasia) johon kaadat elävistä sirkoita muutaman ja lasket gekon mersästämään rasiaan. Itsellä toimi tämä. Ensimmäisen Leiskun ollessa uusi tulokas. Nykyisin syö pihdeistä.
 28. Napponen

  Jamaikan sirkoista

  Omasta mielestä ovat ihan perus tumman ruskeita?
 29. Hei! Pikkusta apua nyt haeskelee täältä. Tosiaan nyt tullut uusi pyton taloon ja ei syö sitten millään. Ollut nyt toista viikkoa uudessa kodissaan ja viime perjantaista eteempäin joka toinen päivä tarjottu ruokaa, mutta pikkunen vaikuttaa vaan sihisevän ruualleen. Ihmisen hajua ei kaveri pelkää lainkaan ja osaa olla rauhallinen kösitellessä. Kaveri on siis jo puolivuotias ja syönyt kuulemma aina hyvin, ennen tänne tuloaan. Normaalisti en huolehtisi näin paljoa, kun onhan se stressi uuteen kotiin tullessa käärmeelle vaikea paikka ja aikuisilla olen paastoiluun jo tottunut, mutta nyt kun en itse ole koskaan poiksen syömis ongelmia kokenut niin auttakaapas te.
 1. Näytä lisää tapahtumia
×