Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

GekkoSuvi

Jäsen
 • Viestit

  46
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  0%

Maine sivustolla

4 Neutraali

Tietoja käyttäjästä GekkoSuvi

 • Taso
  tutustumisvaiheessa

Profiilin tiedot

 • Sijainti
  Oulu

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. GekkoSuvi

  Leopardigekkojen hassut tempaukset

  En saanut laitettua kuvaa suoraan tähän, mutta tässa linkki kuvaan. Keskellä yötä kuulin gekon terrasta rapinaa ja menin katsomaan. Mutkahan se siellä keikkui katonrajassa, oli kiivennyt jollain salaperäisellä tavalla etulasin kulmaa pitkin ihan ylös asti, pitäen kiinni tuuletusaukoista ja terran oven kahvasta. Pääsi onneksi itse alas :D
 2. GekkoSuvi

  Mutkan tempaus

  :D
 3. Onni on leopardigekon vastakuoriutut poikanen ;)

 4. GekkoSuvi

  Leopardigekon lisääntyminen

  No niin, pikkugekko sai syötyä ensimmäisen sirkan juuri :) Sirkat ovat tosi pieniä, se ei ainakaan ole ongelma (puolet pään leveydestä). Annan tästä eteenpäin sirkat hieman litistettyinä (ei pysty liikkumaan mutta heiluttelee jalkojaan) ja yksitellen, jotta eivät pääse kiusaamaan poikasta. Eläinkaupassa oli vain liian suuria jauhomatoja, joten en sitten ostanut niitä. Olivat liian isoja pienelle :( Mutta hyvä kun alkoi syömään sirkkoja!
 5. GekkoSuvi

  Leogekon poikanen <3

  Pienen leovauvan kuvia, syntynyt 7.9.
 6. GekkoSuvi

  Leopardigekon lisääntyminen

  Kiitos -geggo- vastauksesta. Nyt tässä kävi sitten niin, että toisesta munasta kuoriutui eilen, 46. haudontapäivänä (jos laskin oikein) pienenpieni normaalivärinen poikanen :) Nyt se on siis päivän ikäinen. Pikkuinen ei ole syönyt vielä mitään, mutta on kohtuullisen reipas. Se asuu pienessä muoviterraariossa, jossa on pari piiloa ja vesikuppi ja lämmityksenä lämpömatto. Onko hyvä? Laitoin boksiin myös pari vitamiinilla ja kalkilla höystettyä sirkkaa (koska niitä jauhomatoja en ole päässyt ostamaan). Nyt kaipaisin vastauksia, nimittäin kuinka pitkään poikanen selviää ilman ruokaa? Milloin sen pitäisi alkaa syömään? Ja onko kovin epänormaalia että poikanen kuoriutui noin aikaisin? Munat haudottiin 30 asteen tuntumassa, hieman alle, ja laskin tosiaan 46 päivää. Olen lukenut tämän topicin läpi, mutta nuo jäivät hieman epäselväksi ;)
 7. GekkoSuvi

  Leopardigekon lisääntyminen

  Yksi pieni kysymys minulla poikasista. Gekkoni pyöräytti aika tarkkaan 6 viikkoa sitten kaksi munaa, jotka siirsin omatekoiseen hautomoon. Ainakin toinen on selvästi hedelmöittynyt ja toinenkin melko varmasti. Lämpötila on jossain siinä 30 asteen tuntumassa tai vähän alle. Siis: jos noista nyt jotain kuoriutuu, niin voiko poikasille antaa pienenpieniä sirkkoja vai pitääkö ostaa jauhomatoja? Ja laitetaanko ruokaan heti vitamiinijauhetta?
 8. GekkoSuvi

  Leopardigekkojen hassut tempaukset

  Usein on terrassa tälläinen kaaos: wetboxia on siirretty 10cm kauemmas nurkasta ja gekko istuu sen tilalla raapien etujalallaan lasin ja seinän välistä nurkkaa (yrittäen karata), pohjalla olevat talouspaperit on revitty riekaleiksi ja kaikki turve on kummastakin wetboxista potkittu pitkin terraariota, ja sitä löytyy myös vesikupista. Lisäksi hölmö gekko käyttää toista wetboxia vessanaan. Varsinainen tuholainen siis on gekkoni Kille ;)
 9. GekkoSuvi

  Leopardigekko Kille

  Kuvia leopardigekko Killestä
 10. GekkoSuvi

  Leopardigekon lisääntyminen

  Gekonpoikasia ehkä odotettavissa! Gekkoni parittelivat tänään ja nyt toivotaan sitten muninnan onnistumista. Anteeksi hieman turha viesti, mutta... ;)
 11. GekkoSuvi

  Leopardigekon lisääntyminen

  Juu, kiitos vastauksista. Taidankin punnita tuon tytön, niin saan painon selville.
 12. GekkoSuvi

  Leopardigekon lisääntyminen

  Meillä on tällä hetkellä kohta 2v tyttöleoski, sekä n. 10 kk uros.Haluaisin niille mahdollisesti poikasia, joten olisi pari kysymystä. 1. Miten gekkosten tutustuttaminen toisiinsa tapahtuu? Pistänkö vain uroksen naaraan terraan, vai annetaanko niiden tottua toisiinsa jonkun verkosta tehdyn väliseinän läpi? Vai miten? (Tämä nyt ei ihan kuulu tänne, mutta kysyn kuitenkin.) 2. Naaras näyttää hieman pyöreältä, joten sillä saattaisi jo olla hedelmöittymättömät munat masussa. Onko tämä mahdollista 2v gekolla? 3. Minkä ikäisenä urosgekot ovat valmiita lisääntymään? 4. Kauanko munien kuoriutumisessa kestää, ja mitkä ne haudontalämpötilat taas olivatkaan? 5. Muuta huomioitavaa munien haudonnassa?
 13. Mitähän väriä Kille edustaa? Luulen että on ainakin Super Hypo mutta onko myös Tangerine ja Carrot-tail?
 14. GekkoSuvi

  Yleistä leopardigekosta

  Ok, teen niin. Nyt gekon pitäisi saada oikea määrä vitamiinia ja kalkkia :)
 15. GekkoSuvi

  Yleistä leopardigekosta

  Kiitos Keggis vastauksesta. Tästä lähtien annankin gekolleni vähemmän vitamiinijauhetta ja enemmän kalkkijauhetta. Toivottavasti gekkoni ei ole saanut yliannostusta vitamiineista... Ihan terveeltä se kuitenkin vaikuttaa.
×