Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

nepazu

Jäsen
 • Viestit

  29
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  0%

Maine sivustolla

4 Neutraali

Tietoja käyttäjästä nepazu

 • Taso
  tutustumisvaiheessa

Yhteystiedot

 • Website URL
  http://www.neanelaimet.blogspot.fi

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Satakunta
 • Kiinnostuksen kohteet
  Eläimet, vieraat kielet, terveelliset elämäntavat

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

595 profiilin katselua
 1. nepazu

  Vanhuuden oireita?

  Edit// Siis lisko on ollut mulla vuodesta 2009, ei 2007.
 2. nepazu

  Vanhuuden oireita?

  Leopardigekkokoiraani on ollut minulla vuodesta 2007, ja silloinkin ostohetkellä lisko oli myyjän mukaan 2-3v. Näin ollen tän mun leoskin iän pitäisi olla 9-10v. Ennen hyväkuntoinen ja vahva leopardigekkoni on muutamassa kuukaudessa lopettanut syömisen ja kuihtunut tosi huonon näköiseksi. Häntä on tikku, selkäranka näkyy ja jopa pään luut törröttävät läpi. Oon tarjonnut kaikkia ruokahyönteisiä ja antanut nutriplussaa. Satunnaisesti kelpuuttaa muutaman vahakoisan ja vahakoiperhosen. Oleskelee paljon lämpölampun alla olevassa piilossa nukkumassa päivisin, yöllä heräilee liikuskelemaan. Lämpötila viileässä päädyssä 23-24 astetta, lämpimässä 37 astetta. Eilen tulivat Eviran tulokset, eli ainakaan kryptoa tai loisia ei ole. En keksi muuta syytä tälle mun liskon kuihtumiselle ja ruokahaluttomuudelle kuin vanhuus. Miten muiden vanhat gekot ovat alkaneet oirehtia vanhetessaan?
 3. Kyseessä siis tämä maali: http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/tuotteet/luja_himmea#tuoteseloste
 4. Rakenteilla olisi vesivanerista terraario kameleontille, ja menin sisäpuolen maalaamaan Tikkurila Luja Himmeä -sisäseinämaalilla. Googlettelin, että pitäisi olla kosteuden ja desinfioinnin kestävä ja muutoinkin turvallinen. Sisältää kuitenkin jotain homeenestoainetta, mutta voiko olla haitallista eläimelle? Maali ei haise miltään.
 5. nepazu

  Mistä miekkahäntätuliliskoja?

  Alustavasti ollut harkinnassa hankkia tuonne puljuun tuliliskoja, mieluiten juurikin Cynops ensicaudaa. Tuntuu kuitenkin, ettei ko. lajia löydy kuin ajoittain joltain yksityiseltä henkilöltä myynnistä (ja niihin tilaisuuksiin en ole tajunnut tarttua kiinnostuksesta huolimatta). Eläinkaupoissa ei vaikuta löytyvän muita kuin Cynops orientaliksia. Onkos siis joku sattumoisin spotannut miekkahäntätulareita jossain päin Suomea jossain eläinkaupassa? :-)
 6. nepazu

  Lasipurkki terraarioksi?

  Heipsan, ajattelinpa mielenkiinnosta kysellä, että voisiko suht' isokokoisesta lasipurkista luoda terraarion esimerkiksi parille pienelle kuoriaiselle (esim. ruusukuoriainen)? Pyöreän lasipurkkini ympärysmitta on 64cm ja halkaisija 18cm. Saako tosta luotua millekään pienelle ötölle asumuksen, vai onko "rääkkäämistä"?
 7. nepazu

  Onko kääpiöparta-agamani kipeä?

  Onko normaalia, että kääpiöpartis viettää talvilepoaan nyt? Meillä alettiin osoittaa väsymyksen merkkejä huhtikuun lopussa ja siitä asti ollaan nukuttu (kerran viikossa herätetty juomaan) ja vielä vaan sikeästi nukkuu. Aina kun herätän juomaan, niin ei kauaa juoton jälkeen hereillä ole, kun jo pian kömmitään takaisin nukkumaan... Tietty se heräsi "oikeilta" talviuniltaan jo ennen joulua 2014, joten on voinut hyvinkin mennä rytmi sekaisin. Kyseessä siis 4-vuotias koiras. Löytyy toimiva 12% arcadian lamppu, joka vasta pari kk sitten vaihdettu. Väriltään on aina ihan haalea, melkein vaaleanruskea kun sen unilta herätän. Silloin kun vielä normaalisti hereillä oli, niin oli enemmänkin harmaa/tumma. //ja tosiaan tähän topicciin pistin tämän kysymyksen, sillä alan jo pikkuhiljaa epäillä, että onko liskolla kaikki hyvin kun tähän aikaan nukkuu :/
 8. nepazu

  Kotilolajit eri puolilla Suomea

  Kertoisko joku, että missä päin pääkaupunkiseutua, Tamperetta tai Turkua löytys luonnosta viinimäkikotiloita tai musta- tai valkohuulitarhakotiloita? :-) Jos siis asut pk-seutu/tku/tre ja joitain noista lajeista oot tavannut, niin missä tarkalleen? :D Samaten jos joku Lappeenrannasta, Kuopiosta, Joensuusta tai Kouvolasta vois mainita joitain kyseisten lajien keskittymiä niin ois kiva! :) Täälläpäin Porissa ei oo kun pensas-, lehto-, napa- ja meripihkakotiloita...
 9. nepazu

  Parta-agaman talviunet II

  Okei eli annan siis mennä levolle jos hältä siltä tuntuu? :-) Outo ajankohta kyllä, mutta ei kai sitten muu auta :D Oon ollut siinä käsityksessä ettei tähän aikaan enää saisi päästää levolle, niin oon poikaa sitkeästi herätellyt. Noh annanpa vastedes sitten nukkua :-) Tänäänkin oli terran viileässä päässä piilossa oikein unessa kun tulin kotiin.
 10. nepazu

  Parta-agaman talviunet II

  Mitä kannattais tehdä kun 3,5v kääppärikoiras änkee koko ajan nukkumaan? :/ Heräili talvilevoilta tänä vuonna poikkeuksellisen aikaisin, joulun aikoihin. Luulee varmaan, että taas syksy käsillä. Uvb-lampun vaihdoin arcadian 12%, mutta edelleen lisko uninen. Terran viileässä päässä pyrin pitämään lämpötilan 25-27 asteen tienoilla, lämpölampun alla 40 astetta. Lisko syö, ei hyvin, mutta syö kuitenkin ja on tuhdissa kunnossa. Painoi viimeksi 120g eli kääppäriksi vähän liiankin paljon, eli syömisistä en ole huolissani :D Miten saisin ton piristymään? Nutriplussaakin tullut annettua ja sen jälkeen lisko kyllä hetkellisesti piristyy.
 11. En ole varma, onko tässä ketjussa jo mainittu, mutta mikä ois kääppärille paras uvb-lamppu? Itse olen aina tähän asti käyttänyt Exo Terran 10.0 -loisteputkia, mutta jostain on tullut luettua joskus, että kyseiset lamput eivät ole laadultaan niitä parhaimpia. Itsekin todennut, että välillä saattavat ruveta räpsymään ennen aikojaan. Täälläpäin vaan ei tunnu saavan muita kuin noita :/ Mietin seuraavaksi ostavani tolle Arcadia D3 12% -putken :) Onko hyvä ja laadukkaampi, vai mitä muita olisi? Liskolla terrassaan korkeahko kiipeilytaso eli lisko pääsee noin 15cm päähän lampusta. Voikohan siitä olla haittaa, jos uvb tulee "liian läheltä"?
 12. nepazu

  PetExpo 2015

  Täältäkin päin ollaan tulossa! Viimeksi oli niin iso ja näyttävä herppiosasto, että pakko nyt tulla uudelleenkin :D Ilmeisesti suurempaan päin ollaan taas menty. Ei keltään löytyisi musta- tai valkohuulitarhakotiloita tai viinimäkikotiloita, joita voisi mulle tuoda lauantaina 11. päivä messuille? Jos joltain löytys tai pystys vaikka lähialueeltaan keräämään mulle (jos kotiloita ylipäätänsä on vielä tähän aikaan horroksista heräillyt), niin ois kiva jos (tietty korvausta vastaan) voitas sopia messuilla paikka ja aika millon voisin ne hakea :-) Yv:llä yhteyttä.
 13. nepazu

  Voita liput PetExpoon 2015!

  Odotan isoa herppiosastoa, jossa pääsisi ihastelemaan kaikennäköisiä terraarion asukkeja :-)! Toivon mukaan jotain lähtisi mukaankin, ainakin tarviketta tai ruokaa. Odotan isoa herppiosastoa, jossa pääsisi ihastelemaan kaikennäköisiä terraarion asukkeja :-)! Toivon mukaan jotain lähtisi mukaankin, ainakin tarviketta tai ruokaa.
 14. Ohoh, itse olen ollut siinä pelossa, että olisi jotenkin liian pieni tai jotain kun syö tällä hetkellä vähän vaihtelevasti :D Mutta toisaalta Eevertti on kyllä aina ollut aika rotevarakenteinen, eli siitäkin voi paino johtua.
 15. Onko 116g hyvä paino 3,5v kääpiöpartiskoiraalle? :)
×