Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

meriemilia

Jäsen
 • Viestit

  59
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  1
 • Palaute

  0%

meriemilia last won the day on February 5 2016

meriemilia had the most liked content!

Maine sivustolla

18 Hyvä

Tietoja käyttäjästä meriemilia

 • Taso
  tutustumisvaiheessa
 • Syntymäpäivä 28.03.1996

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Turku

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

1 102 profiilin katselua
 1. meriemilia

  Kotiloiden sairaudet ja tapaturmat II

  Mulla oli vuoden tauko kotiloista. En tiedä mitä tapahtui, mutta viime vuonna näihin aikoihin kaikki kuusi kuolivat yksitellen. Kaksi viimeistä tosin lopetin, koska vammailivat samalla tavalla kuin muut... Eli vetäytyivät syvälle kuoreen ja lopulta kuolivat. Edes lemppariruuat eivät houkutelleet enää esiin. Olis kyllä kiva tietää mikä tauti ne vei. Onko kenelläkään kokemusta tällaisesta joukkosairastumisesta ja -kuolemasta?
 2. meriemilia

  Tulevat kotilohankinnat

  Mulla oli vuoden tauko kotiloista. En tiedä mitä tapahtui, mutta kaikki kuusi kuolivat yksitellen. Kaksi viimeistä tosin lopetin, koska vammailivat samalla tavalla kuin muut... Eli vetäytyivät syvälle kuoreen ja lopulta kuolivat. Edes lemppariruuat eivät houkutelleet enää esiin. Olis kyllä kiva tietää mikä tauti ne vei. Nyt oon ehkä päässyt yli tästä ja tänään meille kotiutui uusi napero, tavallinen aksu nimeltään Igor.
 3. meriemilia

  Akaattikotilon terraario III

  Nyt menee totaalisesti hermot! Pikkukärpäset (vai mitä banaanikärpäsiä ne ovatkaan) ovat vainonneet suurinpiirtein kesästä asti oikein urakalla eikä mikään auta. Pää hajoaa kohta kun ne tunkevat ihan jokaiseen ruokaan ja juomaan, mun ja vauvan suuhun ja nenään, kutittelevat iholla ihan kokoajan. Ja pahinta on, että ne ovat keskittyneet kotiloiden terraarioihin. Tai siis siellä ne mullassa pesiytyvät. Perusteellinen siivous auttaa aina hetkeksi, mutta autappa vain jos ollaan pari päivää pois kotoa ja kakat ja ruuantähteet muhivat terrassa niin helvetti on taas irti. Miestä ne eivät tunnu häiritsevän yhtään, mutta tuntuu kyllä itsestäkin siltä, että ne ovat keskittyneet enimmäkseen mun kiusaamiseen. Mitä ihmettä voin tehdä asialle? Onko kellään muulla tätä ongelmaa? Kämpän siisteydestä noin muutoin ei ole kyse.
 4. meriemilia

  Akaattikotilon horrostaminen

  Oho, täällä oli kolme akaattia mennyt horrokseen! Johtuu varmaan siitä (kämppä vaihtunut sitten edellisen viestin), että terraario on vähän huonossa paikassa tällä hetkellä. Parvekkeen ovesta tulee kylmää ilmaa, mutta täällä tulee lämpöhalvausruumiita jos ei pidä päivittäin ovea ja tuuletusikkunoita auki edes hetken. Mulla on siis viisi perusakaattia yhdessä terraariossa ja yksi jade toisessa. Näistä akaateista kolme oli vetäytynyt horrostamaan ja kun ei mulla oo yksikään aikaisemmin horrostanut niin huolestuin ja tarkastin tilanteen samalla kun vaihdoin multaa. Yksi sitten heräsi siihen kun nostin sen mullasta, kalkkiläppä vain irtosi. Mutta joo, eipä siinä antaa noiden kahden horrostaa rauhassa, kun en voi nyt sijoittaa terraariota muuallekaan. On ainakin vähemmän kakkaa siivottavana! :D Mutta tuo kohta 4-vuotias ensimmäinen akaattini ei ilmeisesti ole ajatellut lepäillä. Ei sitä kerkeä kun pitää syödä ja limailla niin paljon!
 5. meriemilia

  Akaattikotilon terraario III

  Saatiin uus terraario ja sen desinfioinnissa ei mitään ongelmaa. Sen mukana tuli mangrovejuurakko ja joku muovinen tekokasvi, jotka haluaisin käyttöön. Miten ne sais käyttöönottopuhdistettua kaikkein parhaiten? Ollut aiemmin leopardigekolla, joten varmaan ihan hyvä jotenkin puhdistaa.
 6. meriemilia

  AniJ:n kotilot

  Tulipa vain mieleeni, että jos tämä yksinäinen vanhus panttaa vielä munia (nehän voi tehdä sitä tosi pitkäänkin?), niin aiotko siitä ottaa itsellesi uutta tikrua? :)
 7. meriemilia

  AniJ:n kotilot

  Ikävä juttu tuo tikrun kuolema :( Kuinka vanhaksi se eli?
 8. meriemilia

  Tulevat kotilohankinnat

  Oho :o Täällä on tapahtunut ällistyttävän nopeata kasvua. Huomaa siitä, että rikkoutuneesta kuoresta on jäänyt jälki tuohon.
 9. meriemilia

  Tulevat kotilohankinnat

  Täällä myös pari päivää sitten kotiutunut jade AniJ:ltä :) Kuoren reuna oli vähän postissa hajonnut, mutta se korjaantui jo ekan yön aikana
 10. meriemilia

  Tulevat kotilohankinnat

  Jeeee! Vihdoinkin jade tulossa! Nyt kun saisin vielä toisen jostain muualta ja sitten irkkuja ja sitten ehkä ovumeita...
 11. meriemilia

  Kuinka paljon kotiloita sinulla on?

  Mua kiinnostaisi, että kuinka monessa (ja minkä kokoisissa) eri terraariossa/muussa asumuksessa teidän kotilonne asuvat? Erityisesti kiinnostaa tämä tieto, jos kotiloita on useampia eri lajeja. Itsellä tosiaan ne viisi akaattia yhdessä 268-litraisessa. Heräsi tämä kysymys, kun poikaystävä (joka antoi "siunauksensa" hankkia lisää kotiloita) hämmästyi ymmärtäessään, että terraarioita/muita asumuksia tulee samalla useampia, mitä erilaisia kotiloitakin.
 12. meriemilia

  Akaattikotilon ruokinta II

  Meilläkään ei porkkana kelvannut juuri ollenkaan, mutta yks kerta keksin pistää sen raasteeksi ja nyt menee suurella ruokahalulla alas. :)
 13. meriemilia

  Tulevat kotilohankinnat

  Toivelistalla olisi seuraavat kotilot - White jadeja - Irkkuja - Ovumeja (normeja tai albiinoita, ei väliä) Näistä suurimpina toiveina olisivat nimenomaan jadet ja irkut, mutta irkkuja ei tunnu löytyvän mistään! :(
 14. meriemilia

  Akaattikotilon muninta/lisääntyminen II

  En nää syytä miksei voisi, mutta itse en ainakaan haluaisi ostaa mixejä.
 15. meriemilia

  Akaattikotilon terraario III

  Tokmanni? Muut vastaavat kaupat? Netistä tilaat?
×