Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Tähti*

Jäsen
 • Viestit

  133
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  4
 • Palaute

  0%

Tähti* last won the day on August 30 2017

Tähti* had the most liked content!

Maine sivustolla

44 Loistava

Tietoja käyttäjästä Tähti*

 • Taso
  vierailee säännöllisesti

Profiilin tiedot

 • Sijainti
  Kangasala

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

1 334 profiilin katselua
 1. Vuosihuolto visi olla paikallaan, jos et ole vähään aikaan tehnyt? Maton vaihto tai pesu tai vaikkapa uudet laatat? Ja sisusteiden pesu . Kaunis kaveri sinulla
 2. Tähti*

  jamaikan sirkat.

  Kannattaa esim. facessa huhuilla sirkkakasvattajaa jos sattuis asumaan vaikka jossain sun lähellä. Näin saat älyttömän paljon halvemmalla sirkkoja ja omasta kokemuksesta huomattavasti pitkäikäisempiäkin. Esim. kenttäsirkkoja paikallisesta faunattaresta sai n. 20kpl hintaan 6e. Kasvattajalta 100 s/m kokoista 5e :D
 3. Tähti*

  Paksuhäntägekon häntä

  Mulla tapahtui tänä keäänä sama juttu toisella paksukaisella vaikka wetboxit olivat kosteita ja käytössä. Tosin pienemmästi, aivan tuo pää, ja sitä ei oikeastaan huomaa jos ei tiedä.
 4. Tähti*

  sirkat

  - sirkat syö salaattia, porkkanaa, kalahiutaleita, kissan tai koiran nappuloita, vesi tarjolla vanulapulla esim. pilttipurkin kannella. Joka sorttia ei siis tarjolla joka päivä, vaan vaihtelevasti - osta kerralla kunnon satsi jos aijot kasvattaa, esim. 50 sirkkaa. Jamaikkalaiset ei kilju sukukypsinä, eli suosittelen niitä. Hyvin ilmastoitu isohko muovilaatikko ok, piiloja. Kanamunankennoja, pahvihylsyjä yms. - hyppivät ja liikkuvat vikkelästi. Helppo pyydystää ruuaksi esim. kolisuttamalla pahvihylsystä muovirasiaan tai pihdeillä, käsin. (kuulemma purevat,mutta omat eivät ole purreet) - oma kasvatetut ja kasvattajalta ostetut ovat eläneet poikasesta sukukypsiksi ja ylikin, eli n. 3kk. Faunattaresta ostetut kupsahtivat n. viikossa tein mitä tahaansa. Kalliita siellä ja en suosittele. Kasvattajilta saattaa saada n. 5-6e n. 100kpl koon M sirkkaa - ja joillekin gekoille maistuvat, toisille ei. Mullä lähinnä paksukaiset ja yksi leosi syö sirkkoja mielellään.
 5. https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjGgLTAsYXYAhWCBZoKHVEeAW0QFghQMAY&url=http%3A%2F%2Fwww.herpetomania.fi%2Fartikkelit%2Fkryptosporidioosi-salakavala-tappaja%2F&usg=AOvVaw1LX7Z8tpRSlME3uduRPMBM https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjGgLTAsYXYAhWCBZoKHVEeAW0QFggtMAE&url=http%3A%2F%2Fhoito-ohjeet.blogspot.com%2Fp%2Fleopardigekko.html&usg=AOvVaw3BkQCuS7enreLMX28c8hYS Noista voi vähän lueskella ohjeita. Parin viikon syömättömyys ei ole vielä aika eikä mikään, nyt juurikin alkamassa talvilepo kausi, mutta jos gekkosi itsesi mielestä voi huonosti niin käy tarkistuttamassa se matelijoihin perehtyneellä eläinlääkärillä =)
 6. Tähti*

  Tärkeää tietoa!

  Tiputetaanko suoraan siihen "kuononpäälle" eli lähelle huulia?
 7. Tähti*

  Leoskilla ei kynsiä + muutama kysymys

  niin ja kannattaa tarkistaa kaikki jalat onko niissäkin, jos ei irtoa ihan lähipäivinä niin gekko kannattaa laittaa vaikka jäderasiaan, jossa pohjalla on kostutettua talouspyyhettä ja pitää tovi ja sitten irrotella vanhat nahat pois.
 8. Tähti*

  Leoskilla ei kynsiä + muutama kysymys

  tuossa näkyvässä kuvassa on vanhaa nahkaa varpaissa, 3-4 varpaassa. Onko sulla wetboxi jossa esim. kostutettu turve? Omilla, 4 leoskilla ei näy yhdelläkään kuin mini kynnet (erottuvat lähinnä vähän kuvissa ja tuntuvat kun kiipeilevät. Yhdelläkään ei ole tuollaista kynttä,enkä ole muidenkaan kuvissa nähnyt. sinäänsä outo ilmestys siis. Jos gekkosi on laiha,niin voit tarjota vaikka parin päivän välein ruokaa tai pitää kupissa tarjolla koko aika jauhomatoja. Vahakointoukilla ainkin saa hyvin painon nousemaan . Kalkki kannattaa pitää koko aika tarjolla ja ruoka eläimet pyörittää vaikka kerran viikkoon nutrobal vitamiini seoksessa. UV-valoa näille ei suositella. Lämmön lähteeksi ennemmin lämpömatto,jolloin lämpö tulee altapäin ja masussakin ravinto sulaa hyvin. Lämpölamppuakin kuitenkin jotkut käyttävät,kunhan on sitten lämpöä varaavia laattoja tai kiviä alla. Itsellä tytöt käyvät aina samassa paikassa kakilla ja siinä on hyvä pitää vaikka servettiä tai paperia,helppo siivota kakat pois. Kaikkea hyvää yhteiselle taipaleelle ,toivottavasti saat taas vanhan gekkosi hyvään kuosiin!
 9. Oman paastoajan ruokahalu heräsi, kun pusersin ötökältä (vaihtelevasti jauhomadon alieni, jauhomato tai sirkka) ns. "suolet ulos", ikävää ötökän kannalta mutta maaliskk.-elokuulle jatkunut paasto ja laihtuminen sai huolestumaan kunnolla. Gekko aloitti nuoleskelemalla mähnää ja siitä sitten nappasi ötökänkin välillä. Nyt jo syödään kunnolla, välillä 30 jauhomatoakin kerralla. Tosin oman gekon paino oli laihimillaan 70g (super giant). Nyt lähemmäs 80g .
 10. Tähti*

  Apua paksuhännän kanssa

  Meilläkin toinen pistelee lähinnä sirkkaa ja vahakoin toukkia ja toinen jauhomatoja, joiden ei ees pitäis ihmeemmin olla edes paksukaisten herkku . Kuis sun wetboksi, tykkääkö gekkosi käyttää sitä ja onko kostea?
 11. Tähti*

  Apua paksuhännän kanssa

  Ja sulla on kaunis paksukainen profiili kuvassa <3
 12. Tähti*

  Apua paksuhännän kanssa

  No jos siinä hännässä on paksuutta,niin ei se ihan hevillä nälkään kuole. Paastoavathan nää pitkiä aikoja ilman ihmeempiä hätiä =). Mimmonen sulla on wetboxi? Sillä on myös merkitystä kuinka hyvin luo nahkaansa, meillä siis toisella vain jää varpaisiin ja silläkään ei aina (siis joihinkin varpaisiin,ei kaikkiin). Jos kakka on normaalia niin ei huolta. Hommaat eri ruokaeläimiä ja kokeilet mikä olisi se herkku. Vahakointoukat todellakin on liskoille kun karkkia hyllystä. Sirkoista uppoo helpoiten s ja m koko,mutta kyllä kitusiin menee isompaakin. Torakat eivät kelvanneet meillä. Ja toinen vetää kun simo hilloa jauhiksia,vaikka ileisesti ne eivät kovinkaan usein paksukaisille hyvin maistu.
 13. Tähti*

  Apua paksuhännän kanssa

  Mä käsittelen paksukaisia lähinnä silloin kun tarkistan nahan luonnin jälkeen varpaat. Toisella omista jää helpommin joihinkin varpaisiin nahkaa silloin tällöin. Punnannutkin pienempää olen ja tietysti vanhemankin joskus. Sen sijaan leoskeja tulee käsiteltyä useita kertoja viikossa, ovat aina kiipeilemässä hihoille ym. kun touhuaa vesi ja ruoka/siivous juttujen kanssa =).
 14. Tähti*

  Apua paksuhännän kanssa

  Onko gekkosi muutes myyty sulle ns. käsikesynä eli on lähtöpaikassaan tottunut jo käsittelyyn? Omien kohdalla näin on ollut, jotenka se on vaikuttanut myös siihen että näitä on helppo käsitellä =)
 15. Tähti*

  Apua paksuhännän kanssa

  Omat paksukaiset voin vaan "nätisti" nostaa käteen. Eivät siitä ihmeemmin säpsy tai käyttäydy levottomasti tai ahdistuneen oloisesti (eivätkä esim. pure). Eli jos sua huolettaa gekkosi hyvinvointi, niin kansi rauhallisin ottein auki ja gekko hellästi ktäeen ja tutkimaan Ja aikansa varmasti ottaa että syö. Meillä toisen herkkua on vahikse ja sirkat. Toinen taas popsii ennemmin jauhomatoja ja sirkkoja ja nekin itse pyydystäen. Vahistyypi sitten pinseteistä. Eli ruokailu käytös erojakin on.
×