Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Nina ja kiinankääpiöt

Jäsen
 • Viestit

  15
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  N/A

Maine sivustolla

0 Neutraali

Tietoja käyttäjästä Nina ja kiinankääpiöt

 • Taso
  tutustumisvaiheessa
 • Syntymäpäivä August 14

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Helsinki

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

322 profiilin katselua
 1. Nina ja kiinankääpiöt

  Kutsumattomia vieraita.

  Saattaisiko olla kyse vain tämän kala-akvaariojutun kuvaamista otuksista? Eli kiinankäppänät on saaneet liikaa ruokaa, jota on jäänyt pohjalle, ja siitä madot. Ruoka-annosta pienentämällä madot vähenevät/katoavat. http://aquahoitoinfo.kasvikauppa.fi/suomi/ohjeita/vinkkeja.php
 2. Nina ja kiinankääpiöt

  Kutsumattomia vieraita.

  Help! Huoli mun pikkuisista!
 3. Nina ja kiinankääpiöt

  Kutsumattomia vieraita.

  Havaitsin tänään kiinankääpiötuliliskojen akvaariossa kutsumattomia vieraita: vaaleita "matoja", jotka liukuvat kiinni lasissa tai puukarahkassa. (Kuvat) Kooltaan nämä ovat 2 - 10 mm. Kun tarkemmin katsoo, niitä on kymmeniä. Vaikka tularit ovat petoja, eivät näytä pyydystävän näitä. Kysyn: Mitä ovat ja ovatko vaarallisia? Mistä tuollaisia tulee akvaarioon?
 4. Nina ja kiinankääpiöt

  Miksi toukat kuolevat?

  Aha. Joo. Kiitos kommenteista. Oon vielä noviisi, enkä siis seurannut yhtään toukkaa vielä maavaiheeseen. Tää on niin jännää!
 5. Nina ja kiinankääpiöt

  Miksi toukat kuolevat?

  Kiitos vastauksista! Liika hygienia saattais olla... Antaa astian siis limottua vaan. Taidan kokeilla kylmäkallea ajoittain astian alla, että sais veden viilenemään. Ja kyllä vain, isot tularit on kaikki sukua keskenään. :/
 6. Nina ja kiinankääpiöt

  Toukkanen, n. 5 viikkoa.

  Paitsi että tularit eivät lopettaneet tuohon kutemista - viimeiset kuoriutuivat vasta n. viikko sitten.
 7. Nina ja kiinankääpiöt

  Miksi toukat kuolevat?

  Mulla on kuollut käsiin nyt n. 40 kpl kiinankääpiötuliliskon poikasia sellaisessa toukkavaiheessa, että jalat kehittymässä. Joku on alkanut jo leijumaan vedenpinnan tuntumassa, mutta ei ole kiivennyt kelluvalle alustalle. Mulla on poikasakvaariossa ilmapumppu vettä hapettamassa, ja ravinnoksi on tuohon vaiheeseen asti ainakin kelvanneet hyvin pakastetut kyklooppiäyriäiset. Veden olen vaihtanut ja pessyt astian kuumalla vedellä joka toinen päivä. Nyt on pelissä vihoviimeiset 2 toukkaa, n. viikko sitten kuoriutuneet. Apua. Mitä voisin vielä tehdä toisin, että saisin edes nämä kehittymään aikuisiksi asti?
 8. Nina ja kiinankääpiöt

  Nina ja kiinankääpiöt

  Meillä nyt 30 toukkaa, kuoriutuneet 0 - 5 viikkoa sitten.
 9. Nina ja kiinankääpiöt

  Tuliliskojen lisääntyminen/muninta

  Niin, keräsin ne erilliseen astiaan kasveista kutumunina.
 10. Nina ja kiinankääpiöt

  Tuliliskon sukupuoli

  Oon kyllä 100% varma, että meidän kiinankääpiö sai kokonaan uuden räpylän varpaineen. :D
 11. Nina ja kiinankääpiöt

  Tuliliskojen lisääntyminen/muninta

  Mä oon käyttänyt teesihtiä. Vien teesihdin toukan luo, vetäisen taaksepäin, virtaus nykäisee toukan sihtiin. Kämmentä vasten ei vesi katoa sihdistä. Näin saan ne siirrettyä.
 12. Nina ja kiinankääpiöt

  Kiinankääpiö?

  Kiitos, KaisaHoo, vastauksesta! Kun rinnalla on Kiinankääpiön kuva, tulee eroavaisuudet hyvin esiin. Selviääköhän ikinä, mikä alalaji kyseessä. Mut liekö väliä sen, ne tulevat hyvin juttuun toistensa kanssa, syövät samaa ruokaa, ja viihtyvät muutenkin samanlaisessa elinympäristössä.
 13. Nina ja kiinankääpiöt

  Kiinankääpiö?

  Mulla on akvaterraariossa 6 kiinankääpiötuliliskoa, mutta 2 niistä poikkeaa muista ulkonäöltään. Voivat ihan hyvin muiden joukossa, ovat täysikasvuisia. Mitä mieltä olette, onko tämä kiinankääpiötulilisko? Kummassakin samoja eroavaisuuksia muihin nähden olen huomannut 4: - Lainereunainen pyrstö on selvästi leveämpi, ja sen jatkeena on harjas pitkälle selkään. - Vatsapuolen kuvio on hailakka, väritön. - Kuonon muoto on kaksijakoinen. - Kiduksista on jäänyt sarvimaiset muodostumat niskaan.
 14. Nina ja kiinankääpiöt

  Tuliliskon sukupuoli

  Nämähän kasvattavat kätevästi uudet varpaat. Oon omassa akvaterraariossa todistanut tätä. Ehkä tän uusiutumisenihmeen mahdollistumiseksi on varpaat hentoista tekoa?
×