Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

KaisaHoo

SHH ry jäsen
 • Viestit

  5 941
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  23
 • Palaute

  100%

KaisaHoo last won the day on January 20

KaisaHoo had the most liked content!

Maine sivustolla

1 090 Loistava

1 seuraaja

Tietoja käyttäjästä KaisaHoo

 • Taso
  ei elämää

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  En kerro
 • Sijainti
  hki
 • Yhdistys
  SHHry

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. HIDit laittaisin itse heti jos voittaisin lotossa. Toistaiseksi on molemmilla konnilla lyhyet putket poikittain maa-alueen yläpuolella. Mutta toi 80W voi olla aika kova, ylipäätään kotikäytössä HIDit jotenkin mutulla olis hankalia nimenomaan ton valtavan tehonsa vuoksi. Ainakin se pitäis sijoitaa varmaan suhteellisen korkealle. Minna, monimetallilamput on eri asia kuin UVB-spotit.
 2. KaisaHoo

  Parta-agaman pää painuksissa

  Ihanaa että lisko on saanut olla ulkona ja saanut paljon UVB:tä ja liikuntaa 🙂
 3. KaisaHoo

  Parta-agaman pää painuksissa

  Säikähtäessään lisko juoksee niin kovaa, ettei sitä saa kiinni, ihan siksi. Eli liskon turvallisuuden vuoksi. Valjaissa pito on kyllä mainittu kiellettynä asetuksessa, se on ihan totta, mutta partiksia ulkoilutetaan valjaissa kyllä paljon, se on hyvä tapa varmistaa, ettei lisko karkaa.
 4. KaisaHoo

  Parta-agaman pää painuksissa

  Lisko ei kuitenkaan makaa apaattisena pää painuksissa vaan tätä esiintyy esim. käsittelyn yhteydessä ja lisko toimii muuten normaalisti? Kuulostaa ihan normaalilta 🙂 Terran lämpimässä päässä lämmittelypaikalla pitäisi olla 40 astetta, 30 on liian vähän. Missään tapauksessa liskoa ei saa pitää ulkoillessa vapaana vaan käyttää esim. valjaita tai ulkoiluttaa häkissä.
 5. KaisaHoo

  Haavoja konnalla!

  A + B: Konnaa on hoidettu ilmeisesti päin h*lvettiä, mistä ostit sen? Tiedäthän ettei punakorvia saa myydä, vain luovuttaa? Miten päättelet, ettei se osaa uida? C-osaan: missä konna on siis nyt? Et voi pitää konnaa jos et saa sitä oikeisiin olosuhteisiin, varmaan sen ymmärrät. Tosi ikävä tilanne.
 6. KaisaHoo

  Kilpikonna etelämatkaan

  Punakorvan tuonti EU-alueelle on kielletty (onhan Portugali EU-maa?), joten jos konnalla ei ole alkuperätodistusta, matkustaminen tyssää rajalle. Jos alkuperätodistus on, ei matkustamisessa pitäis olla mitään ongelmaa.
 7. KaisaHoo

  Parta-agaman koko?

  Eläinkaupasta tulleet on usein todella pieniä ikäisikseen. Kyllä sieltä joku paperi olis ollut hyvä antaa liskon mukana, alkuperätodistus tms, vaikkei partikset virallisia papereita tarvitsekaan. Nyt vaan ruokaa nassuun paaaaljon, kyllä se siitä äkkiä kasvaa :)
 8. KaisaHoo

  Vitamiinit ja niiden käyttö?

  Hei, Nutrobalia riittää ripaus (lusikankärjellinen) ruokahyönteisiin n joka toisella tai kolmannella ruokkimiskerralla. Lisäksi tarvitset kalsiumkarbonaattijauhetta (kalkkijauhetta siis), jota pidetään terrassa liskon saatavilla aina. Tervettä aikuista liskoa ei tarvitse erikseen juotella kuin talviunien aikana. Normisti veden sekaan ei tarvitse laittaa mitään, mutta sinne on toisaalta ihan kätevää kipata vitamiinia tai kalkkia myös.
 9. KaisaHoo

  Terraarion taustasta

  Ulkopuolelle.
 10. KaisaHoo

  Kipeä suokilpikonna!!

  Kilpimätää luultavasti. Betadine-hoitoa ensihätään, jos ei lähde paranemaan tyyliin parissa viikossa, vielä lääkäriin. Eli konna kuiville ja kilpeen nestemäistä Betadinea (voi laittaa koko kilpeen, mutta ainakin nyt tuohon kohtaan). Anna olla ainakin pari tuntia (konna kuivilla siis sen ajan), mitä pidempään, sen parempi. Sit kilven huolellinen huuhtelu ennen konnan palauttamista altaaseen. Toista niin usen kuin pystyt, jos onnistuu päivittäin niin hyvä. Onhan konnalla altaassa sellainen maa-alue, että se pääsee kokonaan kuiville, että myös alakilpi pääsee kuivumaan?
 11. Moi, ja onnea tulevasta uudesta lemmikistä :) Taustoja saa akvaariokaupoista. Styrox-taustat ovat edullisia, mutta menevät tuhannen päreiksi kun lisko kiipeilee niissä. Itsellä on molemmilla 3D-taustat sellasta kiinteämpää ainetta (olisko Juwelin, en muista enää). Ne on hintavia mutta kestää ja pysyy nätteinä. MUOKS. Porukka myös tekee taustoja itse, täältä jostain löytyy siitäkin infoa. Tekokasveissa kandee ensin varmistaa, että uusi tulokas ei halua syödä niitä. Jos tulee tekokasvien kanssa toimeen, voit hankkia niitä terraan just niin paljon kuin itse tykkäät.
 12. KaisaHoo

  Konna huonossa kunnossa

  Tälleen netin kautta on tosi vaikea edes arvailla, kun ei nää konnaa. Eläinlääkäriin ottaisin yhteyttä asap. Ihan ensiavuksi ota konna pois altaasta ja tarjoa hyvin lämpöä. Miten hengitys, pihiseekö, vinkuuko? Vuotaako nenästä tai silmistä jotain, ovatko silmät normaalit? Kauanko konna on ollut sulla, minkälaiset sen olosuhteet on (allas, valaistus, ruokavalio)? MUOKS. Onko naaras vai koiras? 26-vuotias ei ole mitenkään vanha, eli sairas se on. Jälkiviisaana vois todeta, että olis kannattanut viedä se lääkäriin jo siinä kohtaa kun huomasit ensimmäiset oireet, nää oireilee yleensä vasta siinä vaiheessa, kun kunto on jo tosi huono.
 13. KaisaHoo

  Ruokavalio

  Aloitapa lukemalla tältä foorumilta ensin nämä ketjut, kysy ketjuissa lisää:
 14. KaisaHoo

  Parta-agama uroksen muninta

  Juu, ei matelijat tarvitse koirasta munimiseen. Tietysti siis munat ovat hedelmöittymättömiä.
×