Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Mansonella

Jäsen
 • Viestit

  101
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Palaute

  0%

Maine sivustolla

4 Neutraali

Tietoja käyttäjästä Mansonella

 • Taso
  vierailee säännöllisesti

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Eurajoki

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

641 profiilin katselua
 1. Mansonella

  Brassin ruokinta

  tässä kahden- tai useamman ruokaeläimen antamisessa pätee luultavastikkin sama politiikka kuin esim: viljiksillä. Eli Kun putkessa on useampi ruokaeläin, saattaa se aiheuttaa suolitukoksen. Tässä itseäni kiinnostaisi tietää että annatteko brasseillenne jotain lisävitamiineja? Ja jos annatte niin mitä? Olen tutkaillut kaiken näköisiä puteleita eläinkaupoissa ja apteekeissa.("eläinlääkkeet" hyllyllä tietenkin :P )
 2. Mansonella

  Musta rottakäärme (Pantherophis obsoletus obsoletus)

  Eli ollaan tässä jo pidempään mietitty (jälleen) pientä perheen lisäystä ja musta rottis kiinnostaisi kovasti. Kesällä kun rakennetaan torniterra noille meidän nuorimmaisille viljiksille niin taas olisi tilaa yhdelle ;) Näiden rottisten kasvattajia ei vain tunnu oikein helposti löytyvän joten ajattelin että olisiko joku osannut vinkata ketään kasvattajaa tai vastaavaa?
 3. Mansonella

  Brassien terraariot & olosuhteet terraariossa

  mitä tuossa olen näitä topiceja lueskellut ennen kuin oman brassini hankin ja muistaisin että siitä on oltu melkolailla yhtä mieltä että päivälämpö saisi olla juurikin tuo 28-29 astetta ja että sitä ylempi lämpö olisi jo haitallista. Yölämpö saakin laskea tuosta hieman mutta mun mielestä nuo lämmöt vaikuttaisi olevan ihan ok. Tietysti sitten kun muuttaa isompaan tankkiin niin kannattaa hankkia tehokkaampi lämpömatto.
 4. Mansonella

  Brassien terraariot & olosuhteet terraariossa

  Kiva :wacko: On sitä kyllä itekkin tullu ajeltua useammat sadat (tai tuhannet?) kilometrit kun on haettu terraarioita ja käärmeitä mistä milloinkin. Huomannu että olisin ite ihan hukassa ilman korttia :ph34r:
 5. Mansonella

  Brassien koko vs. ikä?

  Meillä sama juttu! Juoma astiana tytöllä on tosin ihan perus pesuvati mutta kun sekin on lähes täynnä vettä niin onhan siinäkin sitä painoa jo jonkin verran, mutta silti sinne on pakko itsensä änkeä :blink: noh, jos hän tykkää niin mikäs siinä sitten
 6. Mansonella

  Brassien terraariot & olosuhteet terraariossa

  Kyllä tuon mun mielestä vois jo pistää isompaan terraan. Meilläkin tuo "vauva" on hiukan yli metrin. Mittaamista ei olla tehty muuta kuin noin silmämääräisesti kun siirrettiin ja meijän purkin koko on: syvyys: 70cm leveys: 150cm korkeus: 150cm Eikä meillä ole ollut ainakaan mitään ongelmia syömisen tai minkään muunkaan kanssa :)
 7. Mansonella

  Brassien terraariot & olosuhteet terraariossa

  damn, huomasin itekkin että jokin meni liitteessä pieleen :angry: . Meilläkin kävi tuuri että saatiin yhden kaverin vanhasta iguaani terraariosta iso, kuorittu, oksainen omenapuu jossa boa pystyy komeesti kiipeilemään. http://keskustelu.herppi.net/gallery/image/9675-muokattuterra/ http://keskustelu.herppi.net/gallery/image/9676-terrasisä/ taisin onnistua :o mahdollisesti...
 8. Mansonella

  Viljakäärmeen ruokinta

  heh, mahdollisesti :) mutta myös tämä on meillä huomioitu, välillä tuntuu että pelaan noitten jyrskimien kanssa enemmän kuin kaikkien muitten elukoitteni kanssa yhteensä :) Mut tarttis varmaan siirtyä takas aiheeseen niin ei ihan heti poisteta näitäkään viestejä. Koska omasta mielestäni olisi hirvean hyvä jos tämä infopläjäys olisi omaa kasvatusta harkitsivien näkyvillä (jos sitä täältä lähtevät edes etsimään). Keksitkö itse tähän jotain aiheeseen liittyvää?(viljakäärmeen ruokinta) Mulla lyö pääkoppa nyt niin tyhjää :)
 9. Mansonella

  Viljakäärmeen ruokinta

  kyllä meillä niitäkin hoidetaan ihan niinkuin kaikkia taloudessa asuvia eläimiä :) purkit siivotaan 1-2 kertaa viikossa, riippuen tietty että jos on juuri syntyneitä pinkkejä niin silloin olen pesän jättänyt rauhaan mutta siivonnut muuten purut siitä ympäriltä. Muutama pienempi terra ja pari isompaa vanhaa akvaariota heillä on asuntoinaan. Mutta en tätä aikaisempaa kommenttia mitenkään itseeni ottanut. Olen nimittäin itsekkin valitetavasti törmännyt tapauksiin jossa hiiret ovat saaneet muhia omassa sonnassaan jopa viikkoja. Ja kun asiasta on koittanut hienovaraisesti vihjata niin vastaus on ollut lähinnä "no käärmeen ruokaahan nuo vaan on". Mutta tää meni nyt ihan off topic:in puolelle :rolleyes:
 10. Mansonella

  Viljakäärmeen ruokinta

  Näillä eläinkaupan hinnoilla me mentäis kyllä konkurssiin vaikka talossa on vain 4 lieroa. Joten tein kodinhoitohuoneesta hiiri kasvattamon, eikä se oikeastaan ole edes kallista. Purupaali (pienemmällä en tee mitään joten ostan sitten suoraan sellaisen 180l paalin) n.7,50€, Ruokana niille syötän kaikkein halvinta ja halveksituinta koiran muonaa joka on oikeasti ravinto sisällöltään hiirille juuri passelia (10-15kg maksaa n.12-11€ vaikkapa lidlistä) ja pelkästään tällä varustuksella selviän komeasti 3-4kk, joten ehdottomasti kannatan omaa kasvattamista. Ja syöväthän ne hiiret myöskin kotiruoan jämät joten toimivat myös kompostina :D Tosin meidän käärmeet ovat valitettavasti oppineet erottamaan tukkupakasteen ja itse pakastetun ja melko kärkkäästi kieltäytyvät syömästä pitempään pakastimessa ollutta... siis jos sattuu tilanne että oikean kokoista hiirtä ei itseltä juuri sillä hetkellä löydy niin pakastimessa on niin sanottu "hätävara kippo" jonka sisällölle nykyään lähinnä nyrpistellään :)
 11. Mansonella

  veltto viljis kuoli puhelun aikana

  Totta tuokin. Harmillista kun sitä ei luultavammin koskaan eviraan lähetetty.
×