Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

AniJ

Jäsen
 • Viestit

  1 319
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  81
 • Palaute

  100%

AniJ last won the day on May 5

AniJ had the most liked content!

Maine sivustolla

684 Loistava

Tietoja käyttäjästä AniJ

 • Taso
  ei malta pysyä poissa
 • Syntymäpäivä 10.04.1988

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Jyväskylä

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

3 037 profiilin katselua
 1. AniJ

  Muut tuhatjalkaislajit kuin A. gigakset III

  Taitaakin muuten olla Glomeris marginata.
 2. AniJ

  Muut tuhatjalkaislajit kuin A. gigakset III

  Tunnistaako kukaan lajia? Tilasin bugzuklta mm. C. hornimanin toukkia 4 kpl, mut paketissa oli vain 3 kpl toukkaa ja tämä. Eikös ole kuitenkin joku "pill millipede"?
 3. AniJ

  Kuoriaisia aloittamassa II

  Piti käydä hakemassa toinen naaras, ettei ensimmäinen kulu puhki koiraan käsittelyssä. Nää on ihan supersöpöjä!
 4. AniJ

  Kuoriaisia aloittamassa II

  Nyt minäki hurahdin näihin! Sopivasti eilen siivosin ja laitoin yhden terran kuntoon ajatellen, että jaan sinne torakkaterrasta torakoita, kun ne on räjähtävästi kerenneet lisääntyä. En kerennyt laittaa torakoita, kun satuin törmäämään näihin Coelorrhina hornimaneihin paikallisessa lemmikkiliikkeessä. Siellä oli mukavan näköinen pariskunta roikkumassa lehdellä yhdessä, eikä niitä voinut jättää sinne. Toivottavasti kerkeävät saamaan jälkikasvua ennen kupsahtamista, kun koppisten ikiä ei ole tiedossa ja jo kauppaan olivat koppiksina saapuneet. Touhu on kyllä kovasti vaikuttanut siltä, että jälkikasvua olisi piankin odotettavissa.
 5. AniJ

  Muut tuhatjalkaislajit kuin A. gigakset III

  Jee! Mun macrat oli saanu miljoona poikasta, löytyi yllättävän isoja lapsiakin jo (samaa kokoluokkaa, kun omat ekat macrat saapuessaan BugzUK:lta, jotka ovat siis nyt näiden poikasten emoja :3). Enpä olisi ihan vielä niitä odottanut, kun täälläkin koiras aika pieni. Tuleekohan koiraat nopeammin sukukypsiksi, kun naaraat? ^Värierokin Marikan kuvassa viittaisi siihen, että koiras nuorempi, eikä vielä täysikasvuinen?
 6. AniJ

  Tuhatjalkaselle pohjamateriaali

  Hei! Itse haen ihan luonnosta omille tuhiksilleni puuainesta ja lehtiä, mutta uunitan ne ennen terraan laittoa. Pitää olla tarkkana puuainesta kerätessä, ettei ota pihkaista havupuuta. Eläinkaupoissa on myös myynnissä selkärangattomille tarkotettuja pokseja, joissa on puu- ja lehtiainesta. Kallistahan se on eläinkaupasta moista ostaa, mutta jos esim. näin talviaikaan tarvitsee, niin löytyy. Pohjamateriaaliksi muuten suosittelen biolanin mustaa multaa, johon on valmiiksi siis sekoitettu kalkkia ja hiekkaa ja on kemikaalivapaa, joten siihen riittää kun sekoittaa nuo puu- ja lehtiainekset.
 7. Kuvan käärme näyttää ihan tavan aneryltä ja keltaisuus on vanhetessa normaalia. Mitähän tällä "aivastelulla" tarkoitetaan? Satunnainen suhahtelu "tshi" -ääni on ihan normaalia terveelläkin käärmeellä. Jos hengitys pihisee ja puhahtelua kuuluu usein, niin kannattaa käyttää lääkärillä.
 8. AniJ

  Akaattikotilon muninta/lisääntyminen II

  Aivan normaalia nuorelta kotilolta. Kertoo, että on nyt sukukypsä. Munat ovat ns. harjoittelumunia ja siis hedelmöittymättömiä.
 9. AniJ

  Kotiloiden kanssa harrastaminen

  Kotilot ovat juurikin niitä katselulemmikkejä, kuten myös muut selkärangattomat. Mitenkä niistä pitäisi hyötyä? Niiden kanssa harrastaminen on kakkojen keräämistä, ruoan tarjoamista, niiden kökötyksen katselua ja mikä parasta ylläpitää niille mahdollisimman hyviä olosuhteita, joita tarvitsevat elääkseen. Tokihan niitä voi koittaa vaikka kuvata, yllättävän hassuja kuvia voi saada kotiloistakin. Kotiloillahan ei tosiaan ole aivoja ollenkaan. Kannattaa alkaa tutustumaan vaikkapa kotiloiden anatomiaan, niin ne saattavatkin alkaa taas kiinnostaa.
 10. AniJ

  Poikanen ei syö

  Suosittelen laittaa maton ja pistokkeen väliin himmentimen, jos matto meinaa lämmitä liikaa, niin pystyy säätelemään helposti. Kannattaa tökkiä pinkin naama auki niin, että sieltä tulee verta/aivonestettä pihalle, joiden haju saattaa innostaa käärmettä. Myöskin tuore pinkki on usein kiinnostavampi, kun pakasteesta sulatettu. Syötättekö pinseteillä vai sormin? Jos ei pinsettejä käytössä, niin suosittelen hommaamaan jotta käärme ei ainakaan syöttäjän kättä ujostele. Mahdollisimman hämärä ja rauhallinen paikka pitää olla, jossa käärme syö ja pitää muistaa olla joka päivä tuputtamatta ruokaa, koska pikkukäärmeet varsinkin saattavat stressaantua tosi helposti. Jos ei pieni ala syömään, niin suosittelen viemään kasvattajalle. Kasvattaja voi onnistuakkin, kun kerran hänellä söi hyvin.
 11. AniJ

  Poikanen ei syö

  Terraarion lämmin puoli kuulostaa hieman turhan lämpöseltä, 30 astetta olis parempi. Miten kasvattaja ruokki ja mihin aikaan vuorokaudesta? Poikasten ei pitäis noin "paastota". Monesti söi kasvattajalla ennen teille siirtymistä ja söikö joka kerta, kun tarjottiin vai kieltäytyikö välillä?
 12. AniJ

  Kotilon proteinintarve

  Nopeammin ja vähemmällä vaivalla vastauksia varmasti saa googlesta, josta heti löytyi mm. täällä käyty keskustelu aiheesta. Kotiloille saa syöttää soijaa, kunhan muistaa turvottaa sen kunnolla.
 13. AniJ

  Strategisia mittoja

  Myrtillä nyt n. 1 v. ja 2 kk. ikää ja painoa tänään mitattuna 1095g. Kilon paino ylitetty jo, mutta ihan sopusuhtainen pytikkapalleronen Myrtti silti on! <3_<3
 14. AniJ

  Muut tuhatjalkaislajit kuin A. gigakset III

  Mitä tahansa voi tapahtua, kun useampi elukka elää samassa tilassa.
 15. AniJ

  Muut tuhatjalkaislajit kuin A. gigakset III

  Pitkästä aikaa tutkin poikaspoksia ja löysin sieltä viidennen toukan, vaikka poikasia piti tosiaan olla 4. Intopiukeena tutkin uutta tulokasta ja mietin, että nyt on bugzukn paketissa ollut joku muna joka kuoriutunut täällä! Sit katoin vähän tarkemmin uutta toukkaa ja se taiskin olla vaan jauhomato. Edelleen silti mysteeri, miten jauhomato on tuonne joutunut. Siellä se vaan tyytyväisenä hengas tuhisten kanssa. Pöh! Saa jäädä sinne, toivottavasti se syödään.
×