Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry
aurora

Hognose, siankärsäkäärme

Recommended Posts

Tein tuolla hakutoiminnolla haun ja muutaman keskustelun löysin näistä pikkukäärmeistä. Mikä on tilanne nyt vuonna 2005? Joko näitä joku kasvattaa Suomessa? Ja onko näitä ylipäätään nykyään kenelläkään? Missähän hinnoissa ovat? Ilmeisesti helppohoitoisia ja lievästä myrkyllisyydestään huolimatta voipi käsitelläkin.

Muokkaan nyt tätä vanhaa kysymystä.. Siis eikö kenelläkään ole näistä mitään sanottavaa?

Tiedän, että on pienikokoinen, takamyrkkyhampainen,mutta kuitenkin rauhallinen käärme. Tarvitsee paljon pohjamateriaalia, jotta voi kaivautua ja terraarion tulisi olla kuiva. Hiiret kelpaa ruuaksi, kuten muillekin jyrsijöitä syöville. Onko mitään syytä edes, miksi tätä ei tulisi edes harkita, vai miksi kaikki ovat niin hiljaa?

  • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onkos Ainolla vielä näitä..? Joskus osti vissiin Norrköpingistä, ja Jokke kanssa... Tosi sööttejä otuksia, varsinkin vauvoina. :)

Marika

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tästä hienosta käärmeestä ei löytynyt kuin muutamia irrallisia vuosia vanhoja keskustelunpätkiä aikaisemmin.

Käärmehän on siis lievästi myrkyllinen, mutta silti sitä suositellaan aloittelijan käärmeeksi kirjassa Käärmeet terraariossa. Mitä muut ovat mieltä, onko tämä aloittelijan käärme?

Löysin myös vanhoista keskusteluista tämmöisen linkin: http://www.herpnet.net/bite/

viestistäni ehkä puuttui nyt se pointti, mutta halusin nostaa ko.käärmeen keskusteluun kuitenkin koska olen siitä kovin kiinnostunut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest

Itse olen jostain syystä hurahtanut samaan elukkaan, ostan pariskunnan heti kun löytyy.

Lajistahan moni ei tiedä kuin sen luontodokumenttien dramaattisen valekuoleman.

Vetoaa vain jostain syystä itseeni kaikin tavoin.

Hyvä esimerkki siitä ettei käärmeen tule aina olla hengenvaarallinen tai satumaisen värikäs ollakseen hieno terraariossa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Käytiin viikko sitten hakemassa kaverille Heterodon nasicus Tukholmasta. Jossain välissä varmasti etsitään sille vaimoke, tämä kaveri on 3-vuotias ja jo "päässyt hommiin" onnistuneesti. Kovasti suhisi ja puhisi ja leikki kobraa, vähän yritti tökkiäkin. Näitä ei taida Suomessa kovin montaa olla?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuo on kyllä ihan uskomattoman hienon näköinen käärme. Onko tuo myrkky sitten miten voimakasta, mitä ilmeisemin ei kumminkaan tapa, mutta aiheuttaako mitään solujen pysyvää tuhoutumista tv?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen myös kiinnostunut kyseisestä käärmeestä.

Erittäin kaunis ja mielenkiintoinen eläin.

Lisätietoja tietenkin haluaisin ja myös paikkoja mistä voi kyseisiä käärmeitä ostaa =)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi! Eli siis löytyykö näitä käärmeitä suomen maalta ollenkaan? Jos joku tietää niin mikä on tämän lajin suomenkielinen nimi.

Snake bytes tv:ltä huomasin tän lajin ja oli sen verran hienon näkönen laji että pitää ottaa lisää selvää.

Jos haluatte kattoo kuvia niin kirjottakaa toi nimi kuvahakuun tai menkää snake bytes tv:n sivuille ja valitkaa sieltä se myytävänä osio ja sieltä valitsette ton hognose.

Erityisesti kiinnostuin tästä lajista koska näitten ulkomuoto on semmonen kivan paksu ja lyhyt...vähän kun kuningaspython.

Simppa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onpa kyllä hauskan näkönen otus!

Minua kiinnostaa myös, latinankielinen nimi on ilmeisesti Heterodon nasicus? Alalajeja näyttää löytyvän joitain, englanniksi ainakin western ja eastern versiot.

Nauratti tuo sen puolustusjärjestelmä...

(englannista kääntäen) Uhattuna litistää päänsä ja vetää ilmaa sisälleen, ja sihisee äänekkäästi. Jos tämä ei toimi, kääntyy selälleen ja leikkii kuollutta (kuvissa suukin auki :D ) Jos sen kääntää oikein päin, se kääntyy takaisin selälleen, silti yrittäen vakuuttaa olevansa kuollut.

...ja täydestä menis...?? :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Itse en kyllä lähtisi pelaamaan uhkapeliä minkään myrkyllisen matelijan kanssa. Niillä kun ei tuo aivotoiminta ole vissiin niin kehittynyttä - ja eläimet ovat arvaamattomia... en antais henkeäni sellaisen käsiin :D

Tarjoilemasi wikipedia-sivun ensimmäinen lause:

Heterodon nasicus is a harmless colubrid species

Harvoinpa nuo opisthoglyphiset käärmeet ketään hengiltä ottaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hauskannäköisiä käärmeitä ovat!

Tosin vaikkakin periaatteessa myrkyttömiä, jotain myrkkyä tai lievästi myrkyllistä sylkeä ne tuntuvat erittävän.

Tässä kuvasarja tapahtumasta jossa mies antoi käärmeen pureskella itseään:

http://www.herpnet.net/bite/

Tässä toinen tapaus:

http://www.petsnakes.co.uk/Under_The_Spotlight/If_You_Are_Bitten/Western_Hognose/Hognose_Bite/hognose_bite.html

Yliherkkyydellä voi myös olla vaikutusta, mutta en tiedä onko myrkyn/syljen kemiallista koostumusta selvitetty tarkemmin.

Jostain luin, että jos ihmisen sylkeä ruiskii neulalla ihonalaiseen kudokseen, niin se aiheuttaa turvotusta, kirvelyä ja mustelman.

Mutta tuskin ihmistäkään voi sen perusteella pitää myrkyllisenä eläimenä....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ei varmaan kuitenkaan kukaan kasvata näitä suomessa? eikä nuo tuolla ( http://www.bhbreptiles.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=9&Itemid=12 ) olis edes älyttömän hintasia :) voisi ruveta suunnittelemaan pikkuista kimppatilausta jos tarpeeksi kiinnostuneita löytyy... jos joku tetää näiden kasvattajia ruotsissa niin tieto on tervetullutta :) tuo voisi olla juuri sopiva siksi ensimmäiseksi myrkyksi ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

repti.netissä noita näkyy toisinaan olevan myynnssä, olen itsekin katsellut että hauska, persoonallisennäköinen otus. muutamassa videopätkässä yrittää kädessä ollessaan "kaivautua" kämmeneltä piiloon sormien väliin tuolla söpöllä pystynenällä :D (onneksi ei ole muita kotona, pitäisivät varmaan ihan hulluna kun hihittelen yksinäni kuville hassuista käärmeistä...)

esim. tällainen ilmoitus löytyi pikaisella selaamisella, ei ole tosiaan mitään hirmukalliita: klicka här

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

olisin arvioinut, että 1 € ois noin 10 SEK mutta ystävämme google kertoi tarkemmin:

ilmoituksessa maninittu pojan hinta 700 SEK on suunnilleen 72,55 € ja pariskunta maksaa n. 165,83 €.

(joojoo, ihan relevantti tarkkuus :D)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

no ei todellakaan paha... mitä nyt nopeesti lueskelin tuosta niin lajista riippuen kasvaa 1.8m-0.65m pitkäks ja noin puolet ravinnosta hiiriä, loput esim munia jne. varmaan pyöris ihan hiirillä ;) eli tilaa ei varmaan paljoo enempää tarviis kun iso viljis. tykkää kaivautua hiekkaan ja turpeeseen eli pitäis olla mahdollisuus kaivella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hmm jos noita edullisesti Suomeen sais niin mua kyllä ehkä kiinnostais... Tuolla amerikkalaisella sivustolla nuo normiväriset on $50! Epistä kun siellä kaikki on halvempaa...

Enkä oikeen tuota kyllä ehkä myrkyksi varsinaisesti laskis. (mutta en väitä tietäväni myrkyistä oikeastaan mitään, joten... :roll:) Ei kuulemma pure oikeen millään, muuta kun ehkä syömisreaktiona saattaa käydä ruokkiessa vahingossa käteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

niin mutta onhan se jo huomattavasti paljon enemmän myrkyn näköinen kuin esim viljis ;D ei tuo tuolla ruottissakaan pahan hintanen enää oo. ja kyllähän nyt tuon verran pystyy aina sijoittamaan rakkaan harrastuksen tähden :D asuu vaikka ulkona kuukauden niin saa vuokrarahat ;D kyllä hätä keinot keksii ;) mutta tosiaan tuolta ruotsista hakua voisi ruveta suunnittelemaan alustavasti tuohon vähän ennen vuodenvaihdetta :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inKirjaudu sisään

×