Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry
Kermit

Kiinankellosampille akvaario vai Exoterra?

Recommended Posts

Kumpaan on kätevämpi perustaa kiinakellosammakon habitaatti, akvaarioaltaaseen vai isopohjaiseen Exoterraan? Asun viileässä vanhassa talossa, joten allas saisi olla ainakin osittain peitetty ettei kosteus karkaa voimakkaasti. Joudun luonnollisesti lämmittämään veden talvella. Exoterra (tai vastaava) on tietääkseni vedenpitävä pohjasta joten äkkiseltään tuntuisi että allasta olisi kätevämpi hoitaa jos saa avattua edestä luukut.

Entä mitä pohjamateriaalia suosittelette kasveille sinne? Tavoitteena on helposti hoidettava mutta kaunis ja toimiva.

Mikä valo tulee kyseeseen sammakoille ja kasveille?

Kiitos jos joku ehtii esittämään näkemyksiään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse suosittelisin akvaterraariota kevyen suodattimen kanssa. Omilla kellolapsillani on ollut tähän asti 2 eri setup tyyliä.

Alkuun ne olivat akvaariossa missä oli kuivattelupisteitä, "turtle dockeja". Sammakot nauttivat selkeästi sukeltelusta, mutta minulle kävi sääliksi koska olivat faunattaren kehnoissa olosuhteissa tottuneet olemaan maan kamaralla. Lisäksi ruokinta oli hankalaa.

Teinkin seuraavaksi akvaterraarion tyylisen setupin. Hankin muoviastian honkkarista, asetin sen tyhjään akvaarioon sopivaan kohtaan ja reunustin astian turpeella. Muoviastian mukana tuli kansi, joten kiinnitin sen turpeiden asettelujen ajaksi ettei turvetta vaan tipahda astiaan. Lisäsin astiaan pikkukiviä pohjamateriaaliksi niinkuin akvaario-setupissani, ja asetin isompia kiviä portaiksi. Vaihdan vedet astiasta viikottain. Asetin maa-aluelle myös exoterran "forest moss" sammalta, joka osittautui loistavaksi tuotteeksi kosteuden kannalta. Se myös koristaa terraariota. Lisäsin myös piiloutumispaikaksi kookospähkinä talon ja koristeeksi tekokasvin. Tämä setup toimi parhaiten minulle ja sammakoille. Tämä setup tyyli on myös osittautunut toimivaksi lisääntymisen kannalta. Uros pyörähti tänä syksynä jo kiimaan.

Valona käytän ihan perus LED-valolistaa, sammakot eivät juurikaan tarvitse UV valaistusta joten LED valot sopivat mainiosti pienen energiakulutuksensa vuoksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inKirjaudu sisään

×